Zé birtokolt és viselt dolgai

Zé világa

Zé világa

Ahol a Gamer Laptop kategória kezdődik

2016. október 25. - zevilaga

A kütyüim

Szeretem megnézni, hogy mire költöm a pénzem, azonos tudásért nem szeretek a szükségesnél többet fizetni. Szeretek a súlycsoportjukban minimum középkategóriás, de "névtelen" gyártótól származó kütyükkel kísérletezgetni, mivel náluk sokszor minőségi terméket kaphatok a neves versenytársakhoz képest alacsony áron. Így lett átmeneti, vagy épp tartós társam egy J&W Minix netbook, Egy Zenithink ZT-180 két Hisense Sero7Pro tablet, egy SKMEI S-Shock karóra, vagy épp jópár Teclast, Cubot, Jiayu és Xiaomi okostelefon. Ezek közül sok márka már nem is létezik, mások meg időközben befutottak. Mostanában egyébként egy Prestigio Wize 5003-as tabletet nyúzok nagy megelégedéssel.

Nem vagyok igazi játékos, hiszen jópár éve a gyerekeim mellett krónikus időhiánnyal küzdök, nincs nekem időm ilyen úri huncutságokra. Viszont annak a 8-10 évnek az emléke - amikor a Battlefield sorozat részeivel (1942, 2142, BF2, BF3, BF4) sok éjszakát töltöttem aktív gyilkolászással - mégiscsak fel-feltör álmatlan éjszakákon. Szeretek autóversenyezni is, a Dirt2, a RaceDriver3 régi kedvenceim, és lassan az F1 2014 is odaért melléjük. Játékok terén nem vagyok naprakész, nem tudom hanyadik COD MW vagy FIFA jön idén, nekem az élményt a fenti klasszikusok adják. Szívesen golyózom még a Zumában, meg a Pebble-ben is, de újabban pár percnyi androidos ChipChain vagy LifeLine jut csak, amikor várakozom valahol.

Nem mellesleg az eddigi számítógépeim sem túl jó partnerek a komoly játékban: Az asztali gépem egy Core2Duo E6600, Geforce GT730-cal meg 6 GB RAM-mal, de a konfiguráció legerősebb pontja egy 32 collos FullHD-s TV. Ezen élmény ugyan a játék, de a hardver nem igazán bírja. A privát laptopom pedig egy Acer E1 egy Pentium 2117U-s procival, 4GB RAM-mal, meg egy dedikált Geforce 720M-mel. A BF3 erősen butítva még elfut vagy 30 FPS-sel, de a BF4 már alig játszható élvezhető FPS-sel 1366*768-ban mindkét gépen.

 

Na jó, de miért Acer?

Laptopban sosem kerestem az igazán neves gyártók drága termékeit. Céges gépként általában felső kategóriás Dellek szolgáltak a D620-szal kezdődve úgy tíz évvel ezelőtt, mostanában pedig egy HP Ultrabookkal dolgozom és utazom. Jó kis gépek, de privát célra nem vennék ilyet mondjuk használtan, hiszen pl. ezeken csak nagy lemondások mellett lehet játszogatni régebbi játékokkal. Privát célra részben az egységes töltő előnyei miatt az Acer család tagjai a társaink már jó pár éve. Egy Emachines géppel kezdtünk, majd pár Packard Bell és Acer gép is következett a sorban. A használatban töltött összesen közel 20 év alatt nálunk egytől egyig beváltak, hibátlanul szolgáltak mind. Eközben mindhárom eddigi céges Dellemen komplett alaplapot kellett cserélni féléves korára. Az imádott Latitude 6550-emben kétszer is, emellett pedig gariban kapott új HDD-t, valami I/O modult és akksit is. Az Acerek pedig eközben csendben szolgáltak. Pár megöregedett akksin kívül nem volt semmi bajuk.

A fenti előzmények után egy hírlevélben váratlanul rábukkantam egy gamerként hirdetett gépre, az Acer E5-575G-re, aminek meglepően szimpatikus paramétereihez meglepően kellemes, 159 900 Ft-os ár tartozott:

Acer E5-575G

CPU: Core i3 6100U
RAM: 4GB DDR4 2133 (Ez egy gamernek kevés, kapott mellé még 8GB-ot)
15,6' Full HD matt képernyő
DVD író, 1TB HDD
Geforce GTX950M 2GB GDDR5
1db USB2.0 + 2db USB3.0 + 1db USB Type-C
6 cellás akku, 2,4 kg

Egyből előbújt a bennem rejlő Fatal1ty, és gamerként vizualizáltam magam ezzel a gépállattal a kezemben. Nosza, adtam az érzésnek, és meg is rendeltem a szerkezetet. Most pedig mesélek Nektek az eddigi tapasztalataimról.

 

Külsőségek

A gép hagyományos barna kartondobozban érkezett, ami elég súlyos volt. Egy töltőt találtam benne, némi tüzelőt, egy CD-t meg magát a laptopot egy apróbubival gazdagon ellátott vékony kis tasakban.

Az első benyomásom az volt, hogy ez bizony egy elég dagadt és elég nehéz gép (pedig csak 23mm vastag). Aztán az tűnt fel, hogy a fedlap külsején milyen szépen mutat a keresztkarcos minta, és egy kicsit tapogattam a drágát, mire meg tudtam állapítani, hogy ez csak műanyag. A gépet kinyitva a szokásos billentyűzetvédő bubis lapka alatt ott volt a fizikai billentyűzet. Elkönyveltem, hogy az Acer az Apple előtt jár, mert pl. az iPhone-hoz ilyesmit feláras extraként sem adnak, de ehhez a laptophoz már alapáron is jár. A billentyűzetet körülölelő felület hűvös tapintású alumínium, aminek én speciel annyira nem örülök. Jobban tetszik nekem ha az ujjlenyomatokra nem érzékeny műanyag felületet látom itt. Igaz így aluval jobb a minőségérzet, de a gépre cseppenő kolbászzsír és mustár igen látványos, és tartósan ott lévő pacákat eredményez. Emiatt kénytelen vagyok a gép közelében még a dagadót is hanyagolni.
Hús-hús-hús - Egyél húst! A zöldségektől leszel olyan mélabús.

A billentyűk többnyire szép, méretesek, de a normál 0, a fel-le nyilak és szomszédaik, a felső gombsor és a numerikus rész mind össze lett nyomorítva kétharmad méretűre. Ennek nem örülök, az Acer ennél sokkal jobb elrendezésű billentyűket szokott csinálni. Olyan mintha túl sok gombot szállított volna az alvállalkozó az Acer netbookokhoz, és a felesleget itt használták volna fel. Nem vagyok nagyon elájulva az eredménytől.

A gombok szépen, egységesen mozognak, a gépelési komfort kimondottan jó, sőt egyenesen kellemes. Viszont egy pár tűzőkapcsot nyomnék a kis kezébe annak, aki jó ötletnek tartotta, hogy a felső sor szélén a numerikus billentyűzet "-" gombja fölé teszi a kikapcsoló gombot. Ez a gomb sajnos semmiben sem különbözik a többitől. Szerencsére még időben észbekaptak a tervezők, és beleterveztek némi védelmet: a gombot bő fél másodpercig nyomva tartva hajtja csak végre a parancsot. De akkor sem tudom felfogni, miért nem teszik teljesen külön valahová a billentyűzet fölé...

A tervező ezen kívül külön körmöst érdemel a 'Del' gomb elhelyezéséért (a Backspace fölött balra), és a Del-Home-PgUp-PgDn-End ötösért. Mennyire kell hülyének lenni egy ilyen elrendezéshez? A lapozó gombok így egyáltalán nem esnek kézre, vakon gépelés közben megtalálni őket szinte esélytelen, a Home-End párost pedig csak akkor sikerült eddig egyből eltalálnom, amikor egyáltalán nem akartam. A Delete-et gyakran használtam az eddigi gépeimen is, minden Aceremen a Backspace jobb széle fölött volt. Ott most a Home van. Tehát egy visszatörlés-újragépelés kombó után nem törlöm a hibás karaktert, cserébe viszont a sor elejére írom a javítást, amit nem oda akartam. Bízom az élet igazságosságában, hogy megbüntette az alkotót, és legalább néha van egyszerre hasmenése és tüsszentési rohama.

A touchpad nagyon nagy, kényelmes, és kellően érzékeny. Természetesen érzékeli és érti a gesztusokat is, viszont fizikailag elkülönülő gombjai nincsenek. Nem szeretem, hogy a két gomb kattintásakor az érintőfunkcióval könnyen arrébb lehet vinni a kurzort akaratlanul. Ez biztosan megszokható, de én szeretem, ha a gép idomul az ember szokásaihoz, és nem fordítva. Jellemzően wireless egérrel használom a gépet, így sok bosszúságtól megkímélem magamat. A mikrofon furcsa módon a touchpad bal felső sarka mellett van, nem teszteltem mennyivel jobb itt, mint a kamera mellett.

A gép bal szélén Kensington zár, hűtőborda rácsozás, USB-C, LAN, VGA, HDMI, és két USB 3.0 csatlakozó található. A felhasználó felőli élen csak egy kártyaolvasó, meg pár LED van, míg a jobb szélen egy kombinált audio port, egy USB 2.0, a DVD író, és a tápcsatlakozó foglal helyet. Elég szimpatikus elrendezés. Ja, a gép hátán semmi sincs. Alul középen hűtőrács, mögötte az akku kitüremkedő púpja látható. Ez pár milliméterrel meg is emeli a gép hátát, ami árvíz idején CS-hez jól fog jönni! A rács előtt pedig a RAM-hoz és a HDD-hez hozzáférést engedő ajtó van. Ez engem meglepett, mivel az Acer termékfotói szerint a gép hátlemezén nincs ilyen ablak. Szerencsére van, így nem probléma az otthoni bővítés. Én is tervezem, hogy a néhány hónapja a régi notim DVD-je helyén lakó SSD-t hamarosan átmozgatom ebbe a gépbe, nagyon örülök, hogy a lehetőség minden szempontból adott.

A képernyő körül egy színjátszós matrica hirdeti az akár 12 órás üzemidőt, meg az 1080p-s felbontást. Ennyiért egyetlen konkurens sem kínál hasonlót játékosnak minősített gépben, szóval mindkettőre érthetően büszke a gyártó. Kamera van a képernyő fölött, visszajelző LED-del. Én alapból katonai minősítésű biztonsági megoldással gátolom a kamera leskelődés célú felhasználását (fekete szigszalag), másokat biztosan érdekel, hogy milyen képességű a kamera. Nos, ezt tőlem biztosan nem fogjátok megtudni. :D

A hátlapon külön levehető ablak van a bővítőhelyek számára. Két DDR4 memóriahely, egy HDD/SDD csatlakozó és egy M2 slot van benne egy újabb SSD számára. Az akku nem eltávolítható, az alsó burkolaton egy termetes dudor jelzi a helyét. Nem vagyok boldog amiatt, hogy nem tudom kivenni az akkut, sajnos a folyamatos töltés nem fog jót tenni az életének. Szerencsére akkuról is lehet akár játszani is órákon át, de erről majd később.

 

Belsőség

Szeretem az i3 procikat. Az első Intel termék, amit szeretek. Az a jó bennük, hogy sok mindent tudnak. ami fontos, és jelen van az i5-i7 vonalban. Jellemzően csak a számomra felesleges részeket metszik le róluk, ráadásul a sebességük is a nagytesóké alatt marad. Így a procik elég erősek maradnak, és kimondottan takarékosan és hűvösen dolgoznak. A gép emiatt csendben teszi a dolgát, az alján csak játék közben érezhető a VGA melegedése, máshol akkor sem. Nem extrém mértékben forrósodik fel, és a hűtés sem hangoskodik többórányi Battlefield után sem. Sőt, életemben először mertem online játékban részt venni akkus üzemben, miután ennél a gépnél sem gyors lemerüléstől, sem thermal throttlingtól nem kell tartani. Az egyetlen problémát az alsó rácsok elhelyezése jelenti, mivel mondjuk kanapén fekve játszáskor ez a rész teljes takarásban van, így a melegedés sokkal intenzívebb lehet. Én figyelek erre, de ezt azért tervezhették volna okosabban.

A 4+8GB RAM rendkívül simává teszi a hétköznapi böngészést, multitaskingot, és alkalmi videószerkesztésre is vidáman alkalmas a gép. Single core teljesítményben a benchmark szerint veri a Core i5-ös tesót, és Hyper Threading is van. Ebből levonható két tanulság:

1. Ne vegyél Core i5-öt, mert csak többet fizetsz azonos teljesítményért.
2. A szintetikus tesztek eredményét felesleges megnézni.
3. Most lepődj meg, mert nem említettem, hogy lesz 3. pont is!
4. Játék: Fedezd fel a ~20e Ft eltérést okozó 3 apró különbséget!
5. Gondolkozz el azon, hogy te is mehettél volna inteles marketingesnek, és mondhatnál alaptalan állításokat a drágább procik előnyeiről!

A HDD teszi a dolgát. Kicsit sokallom a rendszer 70-90 másodperces betöltési idejét, de ezt majd az SSD-vel megoldom. Maga a gép a betöltés után általánosságban rendkívül gyors. Még egy észrevétel: A legvadabb Full HD-s BF4 multiplayer közepén sem volt több RAM használatban, mint 4,6 GB a 12-ből... Mentem volna inkább marketingesnek a Kingstonhoz...

A kijelző FullHD-s, ami ennyiért még mindig elég ritka. Szégyellheti is magát minden gyártó: A mobilomban már 3 éve is FullHD IPS kijelző volt, pedig nem volt drága telefon. Most meg örömködnöm kell, hogy egy középkategóriás laptopba sikerült berakni egy ilyen felbontású matt TFT panelt. Örülök én, de a betekintési szögek elég hamar invertálódnak, főként felülről nézve. Én ezt úgy hidalom át, hogy nem nézem felülről. Szerencsére jól megy a szekér, futja még asztalra is, ezzel a problémát sikerült megoldani. Oldalról nem vészes, négyen néztünk rajta Rouge One trailert fullhádéban, és mindenki dicsérte a képminőséget. Ennél többen meg ne nézzék az én laptopomon a képernyőtesztet, ez nem az MTK stadion... A fényerőről nem írtak jókat a külföldi tesztekben, de én kellemesen csalódtam benne. Munkához a minimum +1-es állást használom az asztali lámpám fényénél. Kültéren nem szoktam használni a gépet, odakint nem a Firefoxot futtatom, hanem a kutyát.

A hangja laptop mércével mérve kiváló. Igazán meg vagyok elégedve a hangerővel és a hangminőséggel is. Még basszus is van, amit máskor mindig hiányolok. Fülessel hallgatom általában természetesen úgy is kiváló.

Üzemidőben a 12 óra elérhető, de csak, ha előtte kikapcsolod a gépet. A valóságban így másfél órányi gépelés, némi webrádiózás, böngészgetés után 79%-nál jár a töltöttség, és úgy 90 körül lehetett bekapcsoláskor. Most még 7:12-es üzemidőt jósol. Szerintem annyit bírni is fog ezzel a felhasználással. Tapasztalatom szerint videózással 6-7 órát bír, Aktív netezéssel szintén ennyit. Bár az Acereknél általános tapasztalatom, hogy a kezdeti kapacitáshoz képest még +30-40 perc fog megjelenni 8-10 töltés után. Nekem ez több mint elég. Utazásra úgyis a tabletemet fogom be, ami úgy 10 órát bír. Játszottam már rajta kb. 3 órán át online FPS-t, és az akkuban még maradt 17% szufla.

 

Benchmarkok

A VGA a kulcsa az egésznek. Ez egy gamerként hirdetett gép, és a GTX950M-től általánosságban el vannak ájulva a netes népek. A tesztekben ennek a gépnek rendre a 940M-es változata bukkant fel Core i5-tel, és már annak a játékos képességeiről is elég jókat írtak (nyilván csak laptopos mércével mérve jó).

GTX950M Specifications:
Architecture Maxwell
Memory Bus Width 128 Bit
Memory Type DDR3/GDDR5
Max. Amount of Memory 4096 MB
DirectX DirectX 12 (FL 11_0), Shader 5.0
Transistors 1870 Million
technology 28 nm

Hát meg tudom erősíteni a hírt: a VGA teljesíti a magam fajta casual gamer elvárásait: Csendben, takarékosan meghajtja a legújabb játékokat is mondjuk közepes beállításokkal. Kicsit csalódtam, hogy FullHD-ban azért nem minden fut jól magas grafikával, de 1366-ban szinte nincs olyan játék, ami High-on ne hozná a minimum 30-as átlag FPS számot. Nekem ez elég, mégpedig a több éves játékaim fényében bőven. A BF3-BF4 Ultrában is teljesen folyamatos 1366-ban. Nekem ennél több nem is kell. A szemem romlik, hála Istennek, és játék közben nem látom a különbséget 768p és 1080p között. A Hardcore gamer pedig vegyen vissza kicsit a részletességből, vagy duplázza meg a keretét, és vegyen GTX960M-es gépet!

Update: A gép második hónapjában megvettem a GTAV-öt, hogy majd játszogatok vele. Teljesen megdöbbentem, amikor szinte mindenre High beállítást javasolt a játék automata rendszere Full HD felbontás mellett. Na mondom, leteszem a hajamat, ha ez így játszható FPS-t tud produkálni. Le kellett tennem a hajamat: nem tudom mennyi az FPS, de sehol egyetlen röccenést sem láttam az első 5-6 GTA V-s órám során. Hihetetlen. A gép egyedül az Anistropic filteringet vette vissza 16*-os helyett 2*-esre, de ha 0-ra venné vissza, azt sem érzékelném soha. Nagy dícséret a Rockstar Gamesnek, az Acernek és természetesen az NVidiának. Ezzel a gép hivatalosan is túlszárnyalta az elvárásaimat. Három óra GTA után jelezte, hogy 10% a töltöttség (76%-ról indultam), vagyis kb. négy órát lehet vele játszani a konnektortól távol. A melegedés jelen van, de nem vészes.  Innentől nem értem miért fizet ki bárki minimum 50e Ft-os felárat egy GTX960-ért.

Nem hiszek a Benchmarkokban, de tudom, hogy ti igen, ezért a netről szedtem le mérési eredményeket:

Tomb Raider (Low)...........(Medium)........... (Max)
HD (1366×768) 190 fps ........... 69 fps ........... 27 fps
Full HD (1920×1080) 110 fps ........... 40 fps ........... 23 fps

F1 2014 (Low)...........(Medium)...........(Max)
HD (1366×768) 114 fps...........97 fps...........92 fps
Full HD (1920×1080) 92 fps...........85 fps...........67 fps

Thief (Low)...........(Medium)...........(Max)
HD (1366×768) 52 fps...........48 fps...........31 fps
Full HD (1920×1080) 45 fps...........34 fps...........20 fps

Még sok Benchmark eredmény a notebookcheck oldalán. Meg tudom erősíteni hogy a Core i5 verzió ugyanezzel a VGA-val nem hoz többet mint átlagban +1 FPS.

FIFA 17 2016
ultra 1920x1080 95 fps
3840x2160 35 fps

Doom 2016
low 1280x720 62 fps
med. 1366x768 51 fps
high 1920x1080 28.6 fps
ultra 1920x1080 21.9 fps

Dirt Rally 2015
low 1024x768 167 fps
med. 1366x768 87 fps
high 1920x1080 51 fps
ultra 1920x1080 23 fps

GTA V 2015
low 1024x768 84 fps
med. 1366x768 74 fps
high 1920x1080 28 fps
ultra 1920x1080 13 fps

 

Összegzés

Amint említettem, nekem a gép mindenesnek kellett, és jó, ha időnként minőségi játékra is lehetőséget ad. Fontos az akkus üzemidő, és mostanában igényes lettem az eszközeim minőségére is, miközben továbbra sem szeretem kifizetni a név felárát. Az Acer már bizonyított nekem, és így 3-4 hét tapasztalata alapján úgy látom ismét jól választottam a termékeik közül.

Ha csak játékra és videózásra keresel gépet, alternatíva lehetne valamelyik konzol. Azok még olcsóbbak is, már ha nem számolod hozzá a TV és a játékok költségét. Az előbbi a notiban ugye adott, az utóbbi pedig PC-re sokkal olcsóbb, és a GTX950M-mel még a grafikája is szebb, mint bármelyik konzolnál. Ja, és a notit elviheted magaddal a müncheni vonatozásra, vagy a sanghaji repülőútra is.

Az akkus üzemidő nagyon jó, a játékos teljesítmény szinte ugyanaz, mint amit vártam, és amire a netes gameplay videók alapján számítottam. A gép külseje is meggyőzött, csak a billentyűzetbe, és a két és fél kilós súlyba tudok belekötni. Cserébe normális hűtést és persze a hosszú üzemidőt kaptam. Bármelyik másik márka esetén ugyanezért a hardverért minimum +40e Ft-ot kellett volna fizetnem. Ehelyett vettem bele +8GB memóriát, és ha az SSD árát is hozzácsapom, még mindig marad 10-15 e Ft különbség. Ennyiért ez jelenleg a piacon a legjobb vétel. Kevés kompromisszumot kell kötnöm, és ki tudja, talán még azt a nyomorult Del gombot is meg fogom szokni egyszer...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zevilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr2911838919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Denise Hogyisdugják 2016.10.26. 10:59:29

hát nemt'om ugyanilyen videokarival vettem a középső fiamnak egy "gémer" gépet, de már megbántam. valahogy még a gtx860-nal szerelt régebbi laptopom is gyorsabbnak és jobbnak tűnik, a nemrég vásárolt asus g551-ről (gtx960m) nem is szólva.

halaszlo 2016.10.26. 13:09:24

"azt a nyomorult Del gombot is meg fogom szokni egyszer..."
Nem fogod. :) Én egyszer karácsonyra kaptam asszonytól egy csúcsszuper "ergonómikus" billentyűzetet, ahol össze-vissza voltak kevergetve a gombok. Pl. a funkció gombok hármassával csoportosítva, meg ilyenek. Én is azt mondtam, hogy majd megszokom... aztán pár év után kidobtam és vettem helyette kb 1500 ft-ért egy tök átlagos "normális" billentyűzetet. Hát az maga volt a megváltás. :)

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2016.10.26. 13:57:42

csak én nem làtom, hogy az annyit fényezett àrat végül megemlitetted volna? (simàn lehet, öszintén szolva csak àtfutottam az engem érdeklö részeket, de nincs tul jol tagolba a szöveg az én szememnek)
Amugy jok az acerek ez tény, nekem is acer volt az elsö "kocagamer" laptopom, de anyagminöségben meg dizàjnban sztem még mindig le vannak maradva mondjuk egy Delltöl. Garit mennyit adnak rà?

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2016.10.26. 13:59:37

meg mondjuk egy tipusszàm még sokat dobna a poszt hasznàlhatosàgàn :)

halaszlo 2016.10.26. 14:52:08

Igen, ezek az infók kicsit hiányoznak. :) Bár én végül nagy nehezen megtaláltam, hogy ez az 575G, és az árat is kigugliztam, bár annyira nem érdekel, mert ahogy elnézem a minőséget, az uztolsók között lenne ez a laptop, amit megvennék. :)

zevilaga 2016.10.26. 20:22:49

@Hrobert: Jogos, kifelejtettem pár apróságot. :) De pótoltam. Hiába, ez az első blog postom... A jótállás 2 év minden Acerre nálunk + 1 évet ad rá a webáruház ahol vettem.

@Denise, a GTX 860M-mel és 960M-mel szerelt gépekért minimum egy százassal többet kéne fizetni. Nyilván erősebbek a 950M-esnél.

geri188 2016.10.26. 21:15:03

Poszternek még annyi jó tanács a termékkel kapcsolatban, hogy nem feltétlenül szükséges az ODD helyére beépíteni SSD. Javaslom inkább szerezzen be egy M.2 SATA csatlakozásút. Így a gépben benne maradhat az optikai meghajtó is. Acer ilyen szempontól jól ki találta a gépet mivel a 42, 60 és 80mm-es M.2 SATA SSD csatlakozós SSD is belefér. en.wikipedia.org/wiki/M.2

geri188 2016.10.26. 21:22:51

@Hrobert: a leírás alapján szerintem az alábbi lehet: Acer Aspire E5-575G-31P0 NX.GDZEU.002

Zed is not dead yet 2016.10.26. 22:07:31

gamer gép ezzel a retyó kijelzővel ....

Zed is not dead yet 2016.10.26. 22:08:27

... meg ez a kameraleragasztgatás ... komolyan, mit csinálsz a gép előtt, amit szégyellsz? Fap-fap-fap, or whatsoever?

zevilaga 2016.10.27. 09:24:58

@Zed is not dead yet: Semmi ilyesmit, csak nem szeretem a tudatot, hogy bárki bármikor megleshet engem. Sajnos gyakrabban történik ilyesmi, mint gondolnád. De ha leragasztom a kamerát, akkor ez nem történik meg. :) Ráadásul nem is látható a leragasztás, mert azért erre igényes vagyok :)
süti beállítások módosítása